Τηλ Παραγγελιών (+30) 2314001721
H κάνναβη στη γιορτή των ερωτευμένων

H κάνναβη στη γιορτή των ερωτευμένων

H κάνναβη στη γιορτή των ερωτευμένων

Από τα κολπικά υπόθετα της εταιρείας Foriaπου στα διαφημιστικά της video οι κυρίες που τα χρησιμοποίησαν περιγράφουν τις εμπειρίες τους ως μοναδικές και εντυπωσιακά έντονες, έως τις ειδικές ποικιλίες κάνναβης που είναι φτιαγμένες ώστε «να μας οδηγούν σε ερωτικούς παραδείσους» όπως η Mr Nice της εταιρείας Paradigm, η αγορά σπεύδει  να αξιοποιήσει… την καλή φήμη που έχει η κάνναβη στο κρεβάτι.

Υπάρχει όμως και επιστημονική τεκμηρίωση των θρυλούμενων; 

Ακολουθεί μια καταγραφή σχετικών επιστημονικών ερευνών. Τα αποτελέσματά τους θα μπορούσε κανείς να πει ότι επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω την καλή φήμη του φυτού.

Πανεπιστήμιο Stanford: Περισσότερο sex κατά 20% κάνουν όσοι χρησιμοποιούν κάνναβη

Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες που κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης έχουν σεξουαλική επαφή κατά με μέσο όρο 7,1 φορές το μήνα, ενώ εκείνες που δεν κάνουν έχουν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικές συνευρέσεις το μήνα.

Στους άνδρες, οι καθημερινοί χρήστες κάνναβης έκαναν σεξ 6,9 φορές το μήνα σε σύγκριση με τους μη χρήστες που έκαναν σεξ 5,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.

Oι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αναλύοντας τα δεδομένα των απαντήσεων 50 χιλιάδων Αμερικανών και Αμερικανίδων που βρίσκονταν μεταξύ 25 και 45 ετών και η έρευνα έγινε με τη συνεργασία του National Survey of Family Growth και τη χορηγία του Ομοσπονδιακού  Centers for Disease Control and Prevention.

«Oι χρήστες κάνναβης κάνουν 20% περισσότερο σεξ από τους μη χρήστες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Michael Eisenberg.

«Η κάνναβη αυξάνει τη γυναικεία λίμπιντο»

Η Γυναικολόγος-μαιευτήρας Δρ Becky Kaufman συν-συγγραφέας πολλών μελετών που ερευνούν τη σεξουαλική συμπεριφορά, διεξήγαγε έρευνα που αφορά στις γυναίκες, τη χρήση κάνναβης, τη λίμπιντο και την αντίληψη της σεξουαλικής εμπειρίας. Η έρευνά της διεξήχθη μεταξύ 133 ενήλικων γυναικών. Κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου ελέγχου, το 29% των γυναικών δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει μαριχουάνα πριν από το σεξ.

Από αυτές τις γυναίκες το 68% δήλωσε ότι η κάνναβη έκανε τη σεξουαλική του εμπειρία πιο ευχάριστη και το 62% ότι αύξησε την ελευθερία και ενέτεινε τον οργασμό του.

Έρευνα του Χάρβαρντ: H κάνναβη συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή σπέρματος

Το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου ήταν μια μεγάλη έκπληξη.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν 1.143 δείγματα σπέρματος από 662 άνδρες μεταξύ 2000 και 2017. Κατά μέσο όρο οι άντρες ήταν 36 ετών, κυρίως λευκοί και μορφωμένοι. Όλοι τους ανήκαν σε ζευγάρια που ζήτησαν βοήθεια από κλινική γονιμότητας σχετικά με τη σύλληψη.

Περισσότερο από το ήμισυ (55%) των ανδρών δήλωσαν ότι καπνίζουν κάνναβη. Από αυτούς, 44% δήλωσε ότι είχε κάνει χρήση του φυτού στο παρελθόν και 11% ταξινομούνται ως τρέχοντες χρήστες.

Η ανάλυση των δειγμάτων σπέρματος έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν καπνίσει κάνναβη είχαν μέση συγκέντρωση σπέρματος 62,7 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο, όσοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ είχαν μέση τιμή 45,4 εκατομμύρια

Μόνο το 5% των χρηστών κάνναβης είχε αριθμό σπέρματος κάτω των 15 εκατομμυρίων / ml, του ορίου που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως «κανονικό» επίπεδο, σε σύγκριση με το 12% των ανδρών που δεν είχαν καπνίσει ποτέ την κάνναβη.

Harvard: Έρευνα και για τη δράση του ταμπόν κάνναβης

Η Staci Gruber, καθηγήτρια στην ιατρική σχολή του Harvard, πραγματοποιεί από πέρυσι έρευνα σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα του ταμπόν κάνναβης. Η έρευνα πραγματοποιείται σε δείγμα 400 γυναικών και στόχο της έχει την τεκμηρίωση της παυσίπονης επίδρασης του ταμπόν, αλλά και της ευεργετικής του δράσης στις κράμπες που ταλαιπωρούν αρκετές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το ταμπόν της αμερικανικής εταιρείας Foria, που είναι περισσότερο ένα υπόθετο το οποίο το σώμα απορροφά λίγο μετά την τοποθέτησή του, κυκλοφορεί ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Καλιφόρνια και το Κολοράντο.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του φημισμένου Πανεπιστημίου θα προσπαθήσει τώρα να κωδικοποιήσει αλλά και να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες περί του «θαυματουργού ταμπόν», το οποίο έχει κάνει θραύση καθώς οι μαρτυρίες που το συνοδεύουν είναι πιθανά επηρεασμένες από την ευφορία που επιφέρει η χρήση του, μεταφέροντας τη θεραπευτική δράση σε δεύτερο πλάνο…

 

Το αφιέρωμα του περιοδικού You May Say

[Κείμενο: Μαριάνθη Πελεβάνη / Φωτογραφίες: Γωγώ Γαλανοπούλου, από το δεύτερο τεύχος του Free Press περιοδικού You May Say 

Δείτε εδώπου θα βρείτε την έντυπη έκδοση του περιοδικού You May Say… ανά τη χώρα.

Περισσότερο σεξ κατά 20% κάνουν όσοι χρησιμοποιούν κάνναβη. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ οι γυναίκες που κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης έχουν σεξουαλική επαφή κατά με μέσο όρο 7,1 φορές το μήνα, ενώ εκείνες που δεν κάνουν, έχουν κατά μέσο όρο 6 σεξουαλικές συνευρέσεις το μήνα.

Στους άνδρες, οι καθημερινοί χρήστες κάνναβης κάνουν σεξ 6,9 φορές το μήνα σε σύγκριση με τους μη χρήστες, που κάνουν σεξ 5,6 φορές το μήνα κατά μέσο όρο. Oι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα, αναλύοντας τα δεδομένα των απαντήσεων 50 χιλιάδων Αμερικανών και Αμερικανίδων που βρίσκονταν μεταξύ 25 και 45 ετών. Τα δεδομένα που αναλύθηκαν αφορούσαν στην περίοδο μεταξύ 2002 και 2015 και η έρευνα έγινε με τη συνεργασία του National Survey of Family Growth και τη χορηγία του Ομοσπονδιακού Centers for Disease Control and Prevention.

«Με άλλα λόγια, οι χρήστες κάνναβης κάνουν 20% περισσότερο σεξ από τους μη χρήστες», υπογράμμισε ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Michael Eisenberg και συμπλήρωσε ότι «υπήρχε η εντύπωση ότι τα ζευγάρια τις περισσότερες φορές κάπνιζαν κάνναβη μετά το σεξ, τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι ισχύει το αντίθετο, για όλες τις φυλές, τις θρησκείες, τις ηλικίες και το επίπεδο μόρφωσης, ανεξάρτητα μάλιστα από το εάν πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια ή όχι». Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξέτασε τη σχέση μεταξύ της κάνναβης και της σεξουαλικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Τα ευρήματα άλλης μελέτης, η οποία διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαιντ Λούις των ΗΠΑ, και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine, λένε ότι οι γυναίκες που έκαναν χρήση κάνναβης, είχαν 2,10 φορές περισσότερες πιθανότητες ικανοποιητικών οργασμών.

Οι γυναίκες ανέφεραν θετικά αποτελέσματα στη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση, την επιθυμία, τον οργασμό και τη μείωση του σεξουαλικού πόνου.

«Μπορεί να επιβραδύνει τη χρονική αντίληψη του χρόνου και να παρατείνει τα συναισθήματα ευχάριστων αισθήσεων. Μπορεί να μειώνει τις σεξουαλικές αναστολές και να αυξάνει την εμπιστοσύνη και την προθυμία. Η κάνναβη είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει τις αισθήσεις όπως η αφή, η οσμή, η όραση, η γεύση και η ακοή», σημειώνουν οι ερευνητές.

Η κάνναβη δεν αυξάνει μόνο τη σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά βοηθά και τη σχέση. Τα ζευγάρια, των οποίων τα μέλη κάνουν χρήση κάνναβης μαζί, είναι ζευγάρια που μαλώνουν ελάχιστα. Στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης μελέτησαν πάνω από 600 ζευγάρια και διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που καπνίζουν κάνναβη, πραγματικά μαλώνουν λιγότερο. Συμπερασματικά, η χρήση κάνναβης στις σχέσεις φαίνεται να συνδέεται με χαμηλότερα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι η χρήση κάνναβης είναι παράγοντας για χαμηλότερα επίπεδα επιθετικότητας έναντι του συντρόφου», σημειώνουν οι ερευνητές.

Μια είναι η ουσία… κάνναβη και συνουσία

Το ιστορικό χρήσης κάνναβης, συνδέεται απροσδόκητα με την αύξηση της γονιμότητας των ανδρών. Το αποτέλεσμα της πρόσφατης έρευνας από επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Κλινική Γονιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ήταν μια μεγάλη έκπληξη για τους επιστήμονες που μετρούσαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σε περισσότερους από 600 άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε ομάδα με ζευγάρια που παρακολουθούνταν σε κλινική γονιμότητας. Ανέμεναν ότι η κάνναβη θα έχει επιζήμια αποτελέσματα στον αριθμό των σπερματοζωαρίων, αντ’ αυτού οι συμμετέχοντες που είχαν κάνει λελογισμένη χρήση κάνναβης αποδείχθηκε ότι είχαν υψηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων από τους μη χρήστες.

Ο επικεφαλής ερευνητής Jorge Chavarro, από το Harvard T.H. Chan School of Public Health στη Βοστώνη, δήλωσε: «Αυτά τα απροσδόκητα ευρήματα τονίζουν πόσο λίγα γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις της κάνναβης στην αναπαραγωγική υγεία των ανθρώπων, αλλά και τις επιπτώσεις της κάνναβης στην υγεία γενικά. Τα αποτελέσματά μας πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή και να υπογραμμίζουν την ανάγκη περαιτέρω μελέτης, καθώς προηγούμενη έρευνα υπέδειξε ότι ένα ιστορικό κατάχρησης ουσιών υποβαθμίζει την ανδρική αναπαραγωγική δυνατότητα».

Για τη μελέτη, οι ερευνητές συνέλεξαν 1.143 δείγματα σπέρματος από 662 άνδρες μεταξύ 2000 και 2017. Κατά μέσο όρο οι άντρες ήταν 36 ετών, κυρίως λευκοί και μορφωμένοι. Όλοι τους ανήκαν σε ζευγάρια που ζήτησαν βοήθεια από κλινική γονιμότητας σχετικά με τη σύλληψη. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με λεπτομερή περιγραφή της ιστορίας της χρήσης κάνναβης. Περισσότεροι από το ήμισυ (55%) των ανδρών δήλωσαν ότι καπνίζουν κάνναβη. Από αυτούς, 44% δήλωσε ότι είχε κάνει χρήση του φυτού στο παρελθόν και 11% ταξινομούνται ως τρέχοντες χρήστες.

Η ανάλυση των δειγμάτων σπέρματος έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν καπνίσει κάνναβη είχαν μέση συγκέντρωση σπέρματος 62,7 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο, όσοι δεν είχαν καπνίσει ποτέ είχαν μέση τιμή 45,4 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο.

Μόνο το 5% των χρηστών κάνναβης είχε αριθμό σπέρματος κάτω των 15 εκατομμυρίων, του ορίου που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ως «κανονικό» επίπεδο, σε σύγκριση με το 12% των ανδρών που δεν είχαν καπνίσει ποτέ την κάνναβη.

Τα ζαλισμένα σπερματοζωάρια, «κάνουν κύκλους γύρω από το ωάριο»

Απ’ την άλλη πάλι, οι μόνιμοι χρήστες κάνναβης… πιθανά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ζαλάδας. Όχι οι ίδιοι, αλλά τα σπερματοζωάριά τους σύμφωνα με τον DrVictor Chow του Ιατρικού Τμήματος τους Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια. Ο επιστήμονας δηλώνει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνάς του, τα σπερματοζωάρια εκείνων που χρησιμοποιούν συχνά πολλή κάνναβη «είναι πιο μαλακά», ενώ εκτός των άλλων «κολυμπούν σε κύκλους, αντί να κατευθύνονται προς το ωάριο».

Ο Dr Chow επισημαίνει και αυτός με τη σειρά του την ανάγκη πληρέστερων μελετών γύρω από το θέμα ώστε να εξαχθούν μόνιμα συμπεράσματα… Οδηγώντας μας έτσι, να αισθανόμαστε ελαφρώς και εμείς σαν τα σπερματοζωάρια της έρευνάς του: Όλο γυρίζουμε γύρω από τις πολυπόθητες απαντήσεις, χωρίς να καταφέρνουμε να βρούμε τελικά το στόχο μας: το συμπέρασμα σε αυτή τη συζήτηση περί κάνναβης και γονιμότητας, που δείχνει αέναη.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: You May Say Magazine, cannabisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Απάντηση