Τηλ Παραγγελιών (+30) 2314001721
ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ: 1)“ΧΤΙΣΙΜΟ” & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ-  2)“ΕΦΟΔΟΣ”

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ: 1)“ΧΤΙΣΙΜΟ” & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ- 2)“ΕΦΟΔΟΣ”

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ

1. “ΧΤΙΣΙΜΟ” & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
2. “ΕΦΟΔΟΣ”
1.ΑΡΧΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ «ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ» – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αρχίζουμε με μία σταγόνα (1mg) κάτω από τη γλώσσα λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κανναβιδιόλη θέλει περίπου 1 με 1,5 ώρα γιά να δράσει.

Συνεχίζουμε με 1 σταγόνα κάθε μέρα.

Αν μετά από τουλάχιστον 5 ημέρες δεν παρατηρήσουμε καμία μα καμία βελτίωση πουθενά, τότε προσθέτουμε άλλη μία σταγόνα στην ίδια δόση.

Αν μετά από τουλάχιστον 5 ημέρες δεν παρατηρήσουμε καμία μα καμία βελτίωση πουθενά, τότε προσθέτουμε άλλη μία σταγόνα κλπ κλπ.

Μόλις καταλάβουμε το ελαχιστότερο όφελος σε οποιοδήποτε θέμα, και αυτό μπορεί να είναι και κάτι στο οποίο δε δίναμε σημασία μέχρι τότε, σημειώνουμε αυτήν τη δοσολογία σαν την ελάχιστή μας ημερήσια δοσολογία και πλέον μπορούμε από την επόμενη αύξηση να αρχίσουμε να μοιράζουμε τις δόσεις μέσα στη μέρα, αν κει εφόσον βέβαια παρατηρήσουμε ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο, ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε τα ίδια αποτελέσματα σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τουλάχιστον 5 μέρες αναμονής προτείνονται, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να καταλάβουμε αν και κατά πόσο δούλεψε η συγκεκριμένη δοσολογία.

Στην αρχή της χρήσης καλό θα ήταν να είμαστε παρατηρητικοί σε κάθε είδους βοήθεια που θα μπορούσε να προκύψει και να μην εστιάζουμε σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς η βοήθεια μπορεί να έρθει πρώτα σε κάποιο θέμα που το είχαμε ξεχάσει και μέσω της επίλυσής του να συνειδητοποιήσουμε ότι υπήρχε!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: για τη χορήγηση σε 3o πρόσωπο ή κατοικίδιο με επιληψία, αυτισμό, εγκεφαλοπάθεια κλπ:

Σε περιπτώσεις πιο περίπλοκων ασθενειών (επιληψία, αυτισμό, εγκεφαλοπάθεια) χρειάζονται περισσότερες μέρες (15 έως 20), ώστε να παρατηρηθεί με άνεση χρόνου η ελαχιστότερη βελτίωση σε κάποιο από τα άπειρα προβλήματα που υπάρχουν.

Εννοείται ότι μόλις παρατηρήσετε και την ελαχιστότερη βελτίωση αυτή πρέπει να καταγραφεί και να μείνουμε στην ίδια δοσολογία, μέχρι πλέον να μη βλέπουμε καμία μα καμία βελτίωση.

Όταν περάσουν 15-20 μέρες χωρίς καμία μα καμία βελτίωση σε κανένα επίπεδο, τότε προχωράμε στην επόμενη αύξηση της 1 σταγόνας (1mg) με στόχο σιγά-σιγά να ανακαλύψουμε ποια είναι η δόση με το μέγιστο όφελος («ταβάνι» της θεραπευτικής δόσης).

 

ΣΤΟΧΟΣ «ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ» – «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»

(«από-έως»)

Το «θεραπευτικό παράθυρο» (sweet spot) είναι η ιδανική δοσολογία («από-έως») με την οποία η αποθήκη των ενδοκανναβινοειδών μας είναι γεμάτη όσο χρειάζεται, χωρίς να υπερπληρώνεται, οπότε μπουκώνουν οι κανναβινοειδείς υποδοχείς (κορεσμός) και χάνεται η δράση του λαδιού, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω.

Μόλις δούμε κάποια βελτίωση σε κάποιο από τα θέματα που μας απασχολούν κρατάμε μία σημείωση γιά το πόσες σταγόνες παίρνουμε και μένουμε εκεί για όσο διάστημα βλέπουμε βελτιώσεις.

Μόλις σταματήσουμε να βλέπουμε βελτιώσεις, τότε μετράμε 5 τουλάχιστον ημέρες και συνεχίζουμε τον ίδιο ρυθμό αύξησης (1 σταγόνα σε κάθε δόση κάθε 5 ημέρες, εκτός αν υπάρχει κάποια βοήθεια σε οποιοδήποτε κατάστασή μας, οπότε μένουμε εκεί, όπως περιγράψαμε νωρίτερα).

Κάποια στιγμή θα κορεστούν οι υποδοχείς («μπούκωμα») και επανέρχονται τα συμπτώματα.

Σημειώνουμε την ημερήσια δοσολογία στην οποία επανέρχονται τα συμπτώματα τα οποία είχαμε αντιμετωπίσει και τότε σταματάμε εντελώς το λάδι και πάμε για την «επανεκκίνηση» (reboot).

Ο στόχος μας είναι να βρεθεί το «sweet spot» («θεραπευτικό παράθυρο»), το οποίο είναι διαφορετικό σε κάθε οργανισμό και αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του οργανισμού και τις εποχές του χρόνου.

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Έχουμε σημειώσει τη χαμηλότερη και υψηλότερη ημερήσια δοσολογία («από-έως»), πχ στις 6 σταγόνες είχα αποτέλεσμα και στις 10 σταγόνες σταμάτησε το αποτέλεσμα και επανήρθαν τα συμπτώματα ΑΡΑ το «θεραπευτικό παράθυρό» (sweet spot) μας είναι π.χ. από 6 έως 10 σταγόνες.

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο να το γνωρίζουμε, καθώς μετά την επανεκκίνηση θα περιμένουμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με 60% λιγότερο λάδι, δηλ. ξεκινώντας με 2 σταγόνες περιμένω το ίδιο αποτέλεσμα που είχα με τις 6 σταγόνες (θυμόμαστε ότι ξεκινάω με τη χαμηλότερη δόση που κάπως/κάπου με βελτίωσε -60%)

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ (REBOOT)

Βασικό είναι να τονιστεί το πόσο σημαντικό είναι για τη σωστή λειτουργία του ενδοκανναβινοειδούς συστήματός μας η διακοπή της χρήσης για όσες μέρες χρειαστεί, συνήθως όταν υπερπληρωθεί η ενδοκανναβινοειδής «αποθήκη» μας και επανέρθουν συμπτώματα που μέχρι τότε είχαν αντιμετωπιστεί με τη χρήση του λαδιού, οπότε και θα κάνουμε διακοπή/επανεκκίνηση (reboot) αναγκαστικά και ΟΧΙ αύξηση – (σε πολλά φάρμακα/υλικά έχουμε μάθει ότι “αν δε δουλεύει, πάρε κι άλλο”, ενώ εδώ ισχύει “αν σκεφτείς να αυξήσεις, επειδή φαίνεται να μη δουλεύει πια το λάδι ΤΟΤΕ διέκοψε τη χρήση”)- καθώς όσο αυξάνουμε τόσο μπουκώνουν οι ενδοκανναβινοειδείς υποδοχείς και επανέρχονται τα συμπτώματα, καθώς το λάδι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει/ρυθμίσει κορεσμένους («μπουκωμένους») υποδοχείς.

Σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και όλες τις περιπτώσεις που θέλουμε να καταλάβουμε/ξεκαθαρίσουμε αν το λάδι μας βοηθάει ή όχι, επιβάλλεται το σταμάτημα της λήψης και η επανεκκίνηση (reboot) μετά από 1-3 ημέρες, ή και πολύ περισσότερες, με τη μικρότερη δοσολογία που θυμόμαστε ότι δούλεψε σε εμάς -60% ή αν δε θυμόμαστε ξαναρχίζουμε από την αρχή με 1 σταγόνα (1mg) και ξαναρχίζουμε το «χτίσιμο» της ενδοκανναβινοειδούς αποθήκης μας από την αρχή

Οι πρώτες ώρες έως και η τρίτη μέρα (σε κάποιους παραπάνω αν ο κορεσμός ήταν μεγάλος) της επανεκκίνησης είναι οι καλύτερες στιγμές του οργανισμού, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο (δηλ. αν ήταν κορεσμός ή όχι), κατεβαίνουν τα επίπεδα των πλεοναζόντων κανναβινοειδών που έχουν συσσωρευθεί στους ενδοκανναβινοειδείς υποδοχείς μας και ο οργανισμός μας λειτουργεί στο μέγιστο.

Αυτή είναι η στιγμή, όπου θα παρατηρήσουμε ξεκάθαρα πόσο μας βοηθάει το λάδι (είτε σαν λάδι είτε σαν σωστή δοσολόγηση), καθώς θα δούμε την καλύτερη μας εικόνα (πάντα συγκρίνουμε σε σχέση με τη μέρα του μπουκώματος, δηλ. σήμερα ή χθες, και όχι με την…αιωνιότητα!).

Αυτή η καλή εικόνα που είδαμε με τη διακοπή της χρήσης μάς επιβεβαιώνει ότι είχαμε κορεσμό/μπούκωμα/αντίστροφη ανοχή και θα ξαναρχίσουμε μόλις αρχίσει πάλι να χαλάει αυτή η καλή εικόνα. Από τη στιγμή που θα σκεφτούμε ότι άρχισε να χαλάει η εικόνα μας περιμένουμε λίγο ακόμα και την επόμενη μέρα ξεκινάμε όπως προαναφέραμε, δηλ. με τη χαμηλότερη δόση που έχουμε σημειώσει ότι άρχισε η ενεργοποιήση -60% (πχ αν είδα την πρώτη βοήθεια στα 5mg, τότε αρχίζω με 5mg-60%=2mg και θα δω τα ίδια αποτελέσματα που είχα δει με τα 5mg.

Στα υπόψιν ότι ο χρόνος ημισείας ζωής της Κανναβιδιόλης (CBD) μέσα στον οργανισμό είναι 2-3 μέρες (η άλλη βασική ουσία της κάνναβης, η Τετραϋδροκανναβινόλη (THC), υπάρχει πολύ περισσότερο μέσα μας).

Αυτή η ευκολία στη διακοπή της Κανναβιδιόλης (CBD) και το ξεκαθάρισμα στο αν βοηθάει ή όχι μέσα στο, συνήθως, σύντομο διάστημα των 2-3 ημερών είναι και η ομορφιά στην ευκολία και την ασφάλεια του χειρισμού της ουσίας,συν το ότι αν κατά την επανεκκίνηση δεν το χρειαστούμε για πάνω από 3 μέρες, τότε μάλλον σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκαν τα ενδοκανναβινοειδή μας και ανταποκρινόμαστε στα προβλήματά μας με τις δικές μας δυνάμεις (όπου εδώ πλέον αρχίζουμε και βγάζουμε άλλου είδους συμπεράσματα)!

Όλα αυτά είναι η καθοδήγηση προς ένα σύστημα εύρεσης και καθορισμού της εξατομικευμένης μας δοσολογίας, το οποίο μόνο εμείς ως ασθενείς είμαστε ικανοί και αρμόδιοι να παρακολουθήσουμε και να αναφέρουμε στο θεράποντα ιατρό μας, αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουμε μόνοι μας, καθώς οι καθημερινές μας ανάγκες στην εξωτερική λήψη φυτο-κανναβινοειδών αλλάζουν, ειδικά αν αυξομειώνεται το επίπεδο της χαράς μας και της διατροφής που επίσης ενεργοποιεί τους ενδοκανναβινοειδείς υποδοχείς μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ο αληθινός στόχος της χρήσης του λαδιού με τον τρόπο του «χτισίματος» είναι να λειτουργήσει σαν «σπινθήρας» ενεργοποίησης του ενδοκανναβινοειδούς μας συστήματος.

Μεταφορικά μιλώντας, έχουμε τα ξύλα στο τζάκι και πρέπει να ανακαλύψουμε πόσο προσάναμμα πρέπει να βάλουμε, ώστε και να ανάψει σωστά, αλλά και να μη γίνει παρανάλωμα….

Οι, όσο είναι δυνατό, πιό συχνές «επανεκκινήσεις» και, ειδικά η, όσο είναι δυνατό, όλο και πιό απομακρυσμένη στιγμή «επανεκκίνησης» θα συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε να εκπαιδευτεί το σύστημά μας και να μην έχει πλέον ανάγκη το λάδι!

«Less is more» είναι ο χρυσός

κανόνας στη δοσολόγηση των κανναβινοειδών

(«το λίγο είναι πολύ»)

2.»ΕΦΟΔΟΣ»

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ο χρόνος και πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα ένα σοβαρό πρόβλημα που δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, όποιο κι αν είναι αυτό, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε 5-10mg (είναι 5-10 σταγόνες στο 3%), και μετά το 2ωρο, που χρειάζεται για να καταλάβουμε αν έδρασε, συνεχίζουμε και προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ανά 2ωρο, μέχρι να δούμε αποτέλεσμα.

π.χ. σε πολύ επιθετική ιγμορίτιδα αποφεύχθηκε η 1.000άρα αντιβίωση ανά 6ωρο με τη χρήση 30mg Κανναβιδιολικού Οξέως (CBDa/RAW) εφάπαξ επί 3 ημέρες.

Η δόση εφόδου θεωρούμε ότι είναι μία άμεση «πυροσβεστική» λύση που θα δώσει μεν λύση σε πολλά προβλήματα, όμως ξοδεύει πολύ υλικό και τελικά δεν μας επιτρέπει να εκπαιδεύσουμε και να ελέγξουμε με σταθερότητα το ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα, κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι η ουσία και ο στόχος της φαρμακευτικής κάνναβης. 

 

ΠΗΓΗ: http://bit.ly/1VUjXXP

Σχετικά Άρθρα

Απάντηση